Zalaháshágy

Zala megye hataran

Névnap

Ma 2020. október 29., csütörtök, Nárcisz napja van. Holnap Alfonz lesz.

Legújabb képek

Statisztika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa108
mod_vvisit_counterHeti519
mod_vvisit_counterHavi4724
mod_vvisit_counterÖsszesen302695

IP: 18.207.102.38

Hasznos linkek


 Falunap 2012 PDF Nyomtatás

 

Minden bizonnyal sokáig emlegetik majd a résztvevők és vendégek Zalaháshágy idei falunapját, amelyet július hetedikén rendezett meg az önkormányzat képviselő-testülete. Egybehangzó vélemények szerint a környék egyik legszínvonalasabb ünnepségét tartották meg a község sportpályáján és környékén.

A jeles ünnep eseményei már előző este, pénteken megkezdődtek a bagoly-túrával, amelynek már hatéves hagyományai vannak, tulajdonképpen Büki József polgármester hivatalba lépésétől folyamatosan minden falunap előtt megrendezték. Szabó Zsolt és Büki Gábor szervezésében mintegy 180 résztvevő vágott neki a 7 kilométeres útnak, amelynek az állomásain különféle ügyességi és szellemi feladatokat kellett megoldaniuk a résztvevőknek.
Szombaton sporttal folytatódott a program. A délelőtt kispályás futballtornával telt nyolc környékbeli csapat részvételével, amelyet Zalaháshágy előtt Vaspör egyik csapata nyerte meg. Legjobb futballistának a helybeli Kovács Barnabás bizonyult. A falunap alkalmat adott rá, hogy az önkormányzat emlékplakettel jutalmazza meg az évek óta jól szereplő zalaháshágyi futballcsapatot és stílszerűn a jutalomsör sem maradt el.

Délután a zászlófelvonás után, amelynek a zalaháshágyi Ezüsthárs Kórus előadásában felcsendült Himnusz adott ünnepélyes jelleget, a kulturális műsorok következtek. A rendezvénysátorban a falunapi megnyitón szintén az Ezüsthárs Kórus énekelt színes nótacsokrot, majd Büki József polgármester köszöntötte a vendégeket és a közös munka résztvevőit.

A délután során Mutyi bohóc és táncosai, a KISZÖV táncegyüttes senior csoportja, az ajkai Melody Dance Csoport, hastáncosok szórakoztatták a közönséget. A nap fénypontjának vitán felül a Dance Mix fergeteges táncelőadása bizonyult. A lányok korábbi repertoárjukkal és új, külön erre az alkalomra készített produkcióval léptek színpadra Pásztorné Ádám Edith vezetésével. A csoport új fellépőruhájához az önkormányzat nyújtott segítséget, az új számot pedig Stefán Gábor koreográfus irányításával vitte színre a Dance Mix. Szakmai munkája révén a csoport jelentős fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben. A táncosok ezúton is köszönetet mondanak neki az általa nyújtott önzetlen segítségért. A műsorcsokorban meglepetés-műsort adott a helybeli Melles Dorina, aki népszerű dalokat énekelt nagy tapsot aratva. A közönség láthatta még a helybeli Varga Dzsenifer és két vaspöri diáktársa táncbemutatóját és a gersekaráti ugrókötelesek bemutatóját.

A füves területen 11-es rúgó verseny, gyermekprogramok és játéklehetőségek: óriás csúszda, trambulin, lovaglás, lovas kocsikázás, dobozdobáló, arcfestés, pólófestés és kirakodóvásár nyújtott szórakozási lehetőséget, este pedig a Göcsej Kutya Klub munkakutya bemutatóját láthatták az érdeklődők.

Jelentős érdeklődés kísérte az esti tombolasorsolást is, amelyen értékes ajándékokat nyerhettek a vendégek. A fel¬ajánlások közt a hagyományoktól eltérően például három pulyka, bárány, csemege díszkosár és más ajándékok is szerepeltek. A gyerekeknek pedig külön tomlolasorsolást rendeztek, akik szintén értékes ajándékokat nyerhettek.A tombola után a sztárvendég, Hertelendy Attila lépett színpadra és óriási sikert aratott műsorával.

A falunaphoz persze kellett az energia is, így a támogatók és az önkormányzat jóvoltából vadpörkölt, babgulyás és tárkonyos raguleves készült. A támogatókat, a segítőket, fellépőket és a sportolókat megvendégelte a rendező önkormányzat, s a vendégek is jelképes összegért vacsorázhattak a zalaháshágyi falunapon.

- Mindemellett köszönetem fejezem ki mindazoknak, akik anyagi, tárgyi hozzájárulásukkal, munkájukkal, fellépésükkel szolgálták a rendezvény sikerét - mondta lapunknak a sikeres napot követően Büki József polgármester
Az eseményen kitűnő szolgálatot tett a sportöltöző melletti fedett közösségi tér új térburkolata is, amelynek a jelképes átadására is e napon került sor. A becslések szerint a nap során és a felállított rendezvénysátorban és környékén mintegy 450 vendég szórakozott kitűnően. A jeles eseményt sikeres bál zárta a Laza Duóval.

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 


 

Programok

2012. július 6.

19:00 óra: Bagoly túra

2012. július 7.

11:00 óra: Szentmise

14:00 óra: Falunapi megnyitó

Kulturális műsorok:

Zalaháshágyi Ezüsthárs Asszonykórus

Melody Dance Csoport

Gersekaráti ugrókötelesek

Dance Mix Zalaháshágy

Varga Dzsenifer

Hastáncosok

Göcsej Kutya Klub Bemutatója

Meglepetés műsor

KISZÖV Senior Tánccsoport

Sztárvendég: Hertelendy Attila

Gyermekműsorok:

Óriás csúszda

Trambulin

Lovaglás

Lovaskocsikázás

Dobozdobáló

Arcfestés

Pólófestés

Mutyi bohóc

Mutyi bohóc táncosai

Egyéb:

Tombola sorsolás (gyermek, felnőtt)

Babgulyás

Vadpörkölt

Este bál:

Zenekar: Laza Duo

 

Támogatók

 • ZALA PAVO Kft.
 • Kígyóstói Vadásztársaság
 • Pusztacsatári Vadásztársaság
 • Vaspöri Ervin
 • Subosits Kft.
 • Büki-Transsped Kft.
 • Pásztor Attila
 • Mikó Dezső
 • Andor Imre
 • Hajgató József
 • Schönzeler Manuela
 • Vöröskereszt
 • Molnár János
 • Szabó Ferenc és Zsolt
 • Dr. Salamon Tibor
 • Polgárőrség
 • Simon Gyula
 • Szabó Szabolcs
 • Horváth Árpád
 • Halál Zsolt
 • Zalaháshágyért Közalapítvány

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 07. kedd, 23:01
 
Joomla Templates