Zalaháshágy

Zala megye hataran

Névnap

Ma 2020. október 29., csütörtök, Nárcisz napja van. Holnap Alfonz lesz.

Legújabb képek

Statisztika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa108
mod_vvisit_counterHeti519
mod_vvisit_counterHavi4724
mod_vvisit_counterÖsszesen302695

IP: 18.207.102.38

Hasznos linkek


 PDF Nyomtatás

Fergeteges hangulatú falunap Zalaháshágyon

 

Évtizedes hagyománya van a falunap megrendezésének Zalaháshágyon. A településen az előző polgármester, dr. Salamon Tibor indította útjára a falunapi programsorozatot és a jelenlegi önkormányzat szív-ügyének érzi, hogy ezt méltóképpen a továbbiakban is megtartsák – mondta Büki József polgármester.

A délelőtti órákban nagy érdeklődés övezte a kispályás labadarúgómérkőzést is. A dél-utáni órákban folyamatosan érkeztek a vendégek, nemcsak Háshágyról, de szinte a valamennyi környező településről. Bár Zalaháshágy alig több, mint 380 fős település, de a falunapon általában több, mint 500-an vannak – tájékoztatott a polgármester. Azt mondja, büszke arra a helyben élőkkel együtt, hogy a falunapjuknak nagyon jó híre van megyeszerte.

A képviselő-testület tagjai, a szakácsok, a segítők, a támogatók mind hozzájárultak ahhoz, hogy a több száz ember egy feledhetetlen napot tölthessen el felszabadultan és színvonalas szórakozás mellett Zalaháshágyon – tette hozzá Büki József, aki ezzel mintegy köszönetét fejezte ki annak a több tucat embernek, aki hónapokon át ezért serénykedett.

A zalaháshágyi falunapon a tombolasorsolás igazán kuriózumnak számít a vendégek körében. Nem vesznek ugyan-is tombola ajándékokat, ha-nem azt a faluban élők viszik a helyszínre és ott ajánlják fel. Volt arra is példa, hogy pulykákat sorsoltak ki, vagy éppen az egyik felajánlónak köszönhetően csüngőhasú disznó volt a megnyerhető ajándék. Az is előfordult, hogy egy Zalaháshágyról elszármazott kertész tuját adományozott a falu-napi tombolasorsolásra. Büki József kihangsúlyozta: a faluban szinte alig van olyan család, aki ilyenkor ne hozna valamilyen tombolaajándékot és bármennyi felajánlás érkezik, egyiket sem utasítják vissza, tehát olykor a sorsolás meglehetősen hosszú ideig tart.

Nemcsak ez számít külön-legességnek a zalaháshágyi falunapon. Az ünnepélyes meg-nyitó keretében a polgármester külön köszöntötte a település legifjabb lakóit és szüleit virággal és ajándékcsomaggal. Évek óta minden falunapi rendezvényen hagyománya van, hogy azokat a babákat külön köszöntik, akik az előző falu-nap óta, az elmúlt egy éven belül látták meg a napvilágot – tájékoztatott Büki József. Véleménye szerint a gyermekek jelentik valamennyi település jövőjének kulcsát.

Babgulyás, pörkölt és tárkonyos vadragu… Mintegy 400 adag rotyogott Büki Lajosné és két segítőjének 3 kondérjában. Természetesen a friss házikenyér és a helyben sütött pogácsa szintén elengedhetetlen kelléke volt a finom magyaros ételeknek.

A kulturális program keretében a zalaháshágyi Ezüst Hárs Asszonykórus, a helyi Dance-Mix táncosai, az ugyan-csak háshágyi Melles Dorina, a zalaháshágyi fiatal táncosok, a Csébi csajok tánccsoport, a Salla Néptáncegyüttes, egy akrobatikus Rock and Roll-t bemutató csapat, valamint a zalaapáti harmonika zene-kar gondoskodott a jó hangulatról. A rendezvényen a Göcsej Kutyaklub bemutatóját nemcsak a gyermekek, de a felnőttek is érdeklődéssel figyelték. Az idei zalaháshágyi falunap sztárvendége a televízióból is jól ismert Kutya-kölykök tánccsoport volt a közönség legnagyobb megelégedésére.

 

Zalalövő és környéke – 2013 július

 

 

2013. július 12. - Bagoly túra

2013. július 13. - Falunap

 
Joomla Templates