Zalaháshágy

Zala megye hataran

Névnap

Ma 2020. szeptember 20., vasárnap, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella lesz.

Legújabb képek

Statisztika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa48
mod_vvisit_counterHeti48
mod_vvisit_counterHavi2980
mod_vvisit_counterÖsszesen296478

IP: 3.92.74.105

Hasznos linkek


 Hirdetmény a téli rezsicsökkentés (2018.08.27.) PDF Nyomtatás

Hirdetmény

a téli rezsicsökkentés Zalaháshágyra vonatkozó szabályairól

Tájékoztatom a gázhálózattal rendelkező településen élő, de gázbekötéssel nem rendelkező lakosságra vonatkozó támogatás kiterjesztésére váró lakosságot, hogy a Magyar Közlönyben megjelent a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozat.

Amit már biztosan tudni lehet:

1.) Zalaháshágy érintett, azaz községünkben lesz kiegészítő rezsicsökkentő támogatás.

2.) Háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be legkésőbb 2018. október 15. napjáig, amely határidő elmulasztása jogvesztő. Mivel a központi kormányzati döntések és az önkormányzattal való szerződéskötés ezen időpont után lesz, aki hamarabb benyújtja a kérelmét, az sem kap előbb támogatást.

3.) Az igénybejelentő nyomtatvány és az adatkezelési tájékoztató 2018. augusztus 27-től kizárólag ügyfélfogadási időben átvehető az önkormányzat ügyfélszolgálati irodájában, illetve letölthető a www.zalahashagy.hu honlapról.

4.) Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült. Kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak igénybejelentésre!

5.) Háztartás: a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdésének f) pontja szerint az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.

6.) A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az érintett önkormányzatok által az igénylőkről feltöltött adatokból ellenőrzés céljából egységes, országos adatbázist hoz létre. A hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervei további adatgyűjtést, valamint szúrópróbaszerű, helyszíni vizsgálatot végeznek.

7.) Rosszhiszemű igénybejelentés esetén szabálysértési vagy büntetőeljárást kell kezdeményezni.

8.) Az igénylőnek hozzá kell járulni adatai kezeléséhez.

9.) Az összesített önkormányzati igények jóváhagyása után az érintett önkormányzatok kiválasztják azokat a vállalkozásokat, ahol az igényelt fűtőanyag a meghatározott határidőn belül átvehető.

10.) Az érintettek részére az önkormányzat hivatalos igazolást állít ki, amely tartalmazza az igénybejelentő adatait és alkalmas az igényjogosultság igazolásra.

11.) Az érintett önkormányzatok az önkéntes adatkezelési hozzájárulás alapján az igénylők adatait és az igényelt fűtőanyag típusára vonatkozó adatokat átadják a kiválasztott vállalkozásnak.

12.) A támogatás egyféle lehet, az alábbi formában igényelhető: tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet/brikett. Igénybejelentés után nem módosítható.

13.) A 12.000 Ft támogatás a tüzelőanyagra vonatkozik, nem tartalmazza az egyéb (pl. szállítási, darabolási) költséget.

2018. október 15-ig csak az igénybejelentés megtételére van lehetőség, az igényelt támogatás kiosztásáról, átvételi helyéről majd egy későbbi időpontban adunk tájékoztatást a jogosultaknak a Kormány további – később meghozandó – döntései értelmében.

Zalaháshágy, 2018. augusztus 27.


Büki József

polgármester


Letölthető dokumentumok:

Adatvédelmi Tájékoztató


Igénybejelentő Nyilatkozat

 


 

 

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 29. szerda, 13:23
 
Joomla Templates