Zalaháshágy

Zala megye hataran

Névnap

Ma 2019. április 21., vasárnap, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi lesz.

Legújabb képek

Statisztika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa61
mod_vvisit_counterHeti61
mod_vvisit_counterHavi2475
mod_vvisit_counterÖsszesen228946

IP: 54.226.73.255

Hasznos linkek


 Károkat okozott a sok csapadék PDF Nyomtatás

Az átlagosnál keményebb tél és esőzések megviselték Zalaháshágy mellékútjait. A nagy mennyiségű hó olvadása, majd az utána lehullott jelentős csapadék tovább károsította a már többször javított utakat. Önerőből az önkormányzat nem tudta volna megoldani a munkákat, így tavasszal indokolttá vált vis maior pályázat benyújtása.

– A település két részén is komoly károk keletkeztek, ezért pályáztunk 980 ezer forintra, melyet el is nyertünk. A település határában óriási a vízgyűjtő terület, így előfordul, hogy 40-50 méter szélességben folyik a víz. Az esőzések megviselték a lakosság által gyakran használt hegyi utat, és a település alsó részén lévő átereszt. Ősszel már tudjuk elkezdeni a munkákat, így tavasszal fontos feladat lesz ezek javítása. Az utak menti árkok még kitisztítva is képtelenek elvezetni ekkora mennyiségű vizet, így végleges megoldás akkor lesz, ha a csapadékelvezetési pályázatunk is nyer – számolt be Büki József polgármester.

Az újonnan benyújtandó csapadékelvezetési pályázat új alapokra helyezné a víz útját. Ugyanakkor a település szennyvízpályázata eredményes volt, melyet kifizetésnél pénzhiány miatt tartaléklistára tettek. A két pályázat kivitelezésének esetleges ütközését szeretnék elkerülni, így egyelőre a nyertes beadvány kifizetésére várnak. Az önkormányzat pályázott termelői piac létrehozására, mely a kiíró hibája miatt sikertelennek bizonyult. Korábban nyertek napkollektorokat szintén pályázati úton melynél nyár eleje óta várnak arra, hogy a szolgáltató rákösse a rendszerre.

 

Zalalövő és környéke – 2013 szeptember

Módosítás dátuma: 2017. február 05. vasárnap, 15:05
 
Joomla Templates