Zalaháshágy

Zala megye hataran

Névnap

Ma 2020. december 03., csütörtök, Ferenc napja van. Holnap Borbála és Barbara lesz.

Legújabb képek

Statisztika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa42
mod_vvisit_counterHeti493
mod_vvisit_counterHavi360
mod_vvisit_counterÖsszesen308035

IP: 3.238.107.166

Hasznos linkek


 Címlap Egyház Plébánosunk
Plébánosunk PDF Nyomtatás

 

Új plébánost kapott Zalaháshágy - Huszár Balázs Atya személyében

 

 

Huszár Balázsnak hívnak, Sárvárról származom, 38 éves vagyok. Mielőtt jelentkeztem volna a Szombathelyi Egyházmegye papnövendékei közé, szülővárosom plébániáin kántorként szolgáltam. A papságra a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetben készültem. Diakónussá 2006-ban Konkoly István püspök úr, pappá 2007. június 16-án Veres András püspök úr szentelt.

Első szolgálati helyem Szentgotthárd volt, ahol két évet töltöttem. Nagy élmény volt számomra azon a helyen szolgálni, ahol Brenner János, vértanú papunk is szolgált. Sokat miséztem annál az oltárnál, ahol utoljára misézett, és annál is, ahonnét utolsó földi útjára indult az Oltáriszentséggel. Az ő élete mindig példa volt számomra, mert ő tényleg komolyan vette az életszentségre minden embernek szóló meghívást.

Szentgotthárd után 3 évig egyházmegyénk ősi búcsújáró helyén, Vasváron folytattam szolgálatomat. A vasvári búcsúk, és a 2012. évi májusi egyházmegyei zarándoklat mind-mind a Szűzanya hathatós közbenjárásába vetett hitemet erősítették.

Az elmúlt egy évben a szombathelyi Székesegyházban teljesítettem lelkipásztori szolgálatot, Császár István püspöki helynök úr mellett, ahol kivettem részemet a hitoktatásban és a plébániai ügyek intézésében. Szeptember közepén közölte velem a püspök úr, hogy Salomvárra új plébánost szándékozik kinevezni, és engem bíz meg ezzel a feladattal.

Szeretettel és jó szándékkal jöttem a kedves hívek közé. A mennyei Atya szeretetét szeretném közvetíteni Krisztus személyében, a Szentlélek által. Kérem a kedves Híveket, hogy e szándékomat támogassák imáikkal is!

 

Huszár Balázs Atya

Módosítás dátuma: 2017. január 27. péntek, 14:28
 
Joomla Templates