Zalaháshágy

Zala megye hataran

Névnap

Ma 2019. december 07., szombat, Ambrus napja van. Holnap Mária lesz.

Legújabb képek

Statisztika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa113
mod_vvisit_counterHeti834
mod_vvisit_counterHavi1013
mod_vvisit_counterÖsszesen256203

IP: 3.234.214.179

Hasznos linkek


 Polgármesteri köszöntő PDF Nyomtatás

Zalaháshágy polgármestere

Tisztelettel köszöntöm Önt községünk lakossága nevében Zalaháshágy község hivatalos honlapján!

Megtiszteltetés számomra, hogy az interneten telt barangolás során felkereste településünk az Őrség szomszédságában.

A falu mellett húzódik Zala és Vas megye határa. Zalaháshágy a Zala és a Rába folyó által határolt területen helyezkedik el. Zalaegerszegről a 75-ös, 76-os úton közelíthető meg Zalacsében illetve Vaspörön keresztül. Körmendről és Zalalövőről a 86-os úton. Zalaegerszegtől 20, Körmendtől 15, Zalalövőtől 10km távolságra. Gyakori autóbusz közlekedés segíti megyeszékhelyre-Zalaegerszegre és a Zalalövőre jutást.

Zalaháshágy lakóinak száma 386 fő.

Nincs a falunak nagy szülöttje, de a vendégszeretete nagyon is említésre méltó, nagyon sok dolgos kis ember lakik itt. Még őrzik a régi hagyományokat: rönkhúzás, szüreti felvonulása, májusfaállítás, májusfa kitáncolás, tollfosztás stb. Aktív sportélet és kulturális élet folyik a faluban, megemlítem a labdarugó csapatot, sakkozóinkat, asztaliteniszezőinket, Ezüsthárs kórust és a Dance mix tánccsoportot.

Zalaháshágy már az Árpád korban is központi hely volt. Ekkor épült a temploma, amelyet azóta többször átépítettek.

Közel van hozzánk a közkedvelt Vadása-tó, Borostyán-tó, Pusztacsatári búcsújáróhely. A Szent András turista útvonal is átmegy a falun. A környék vonzerejét kétség kívül a természeti értékek jelentik, nem véletlen a turistautak kijelölése sem.

Remélem, hogy a legközelebb már itt sétálva találkozhatunk Önnel. Kellemes időtöltést és jó böngészést kívánok. Őszinte tisztelettel és barátsággal Zalaháshágy község Önkormányzata nevében.

 

Büki József

polgármester

Zalaháshágy contact

 
Joomla Templates