Zalaháshágy

Zala megye hataran

Névnap

Ma 2020. október 26., hétfő, Dömötör napja van. Holnap Szabina lesz.

Legújabb képek

Statisztika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa83
mod_vvisit_counterHeti83
mod_vvisit_counterHavi4288
mod_vvisit_counterÖsszesen302259

IP: 18.207.102.38

Hasznos linkek


 Címlap Büszkeségeink Sport egyesület
Sport egyesület PDF Nyomtatás

Tovább szépül a Zalaháshágyi sportcentrum

 

Nemrégiben már beszámoltunk Zalaháshágy sport és szabadidőközpontjának szépüléséről, ahol tavaly tavasszal kibővítették a sportpálya menti ülőhelyeket, a játéktér talaja tőzeges kezelést kapott és újrafestették a pályát övező korlátot. Azóta eltelt másfél év, s az egyesület vezetése folyamatosan kereste a fejlesztési lehetőségeket. Próbálkozásaik végül sikerre vezettek: – Indultunk a civil szervezetek számára fenntartásra és működési költségekre kiírt pályázatokon, melyeknél tíz százalékos önrészt kellett vállalni. Több fejlesztési lehetőségre is pályáztunk, így kispadok elkészítésére, fűnyíró traktor vásárlására, a pálya talajának javítására egyaránt.

Első körben forráshiány miatt kaptunk elutasítást, két hónapra rá jelezték, hogy a több milliós fejlesztésekből 250 ezer forintot sikerült nyerni. Az elnyert támogatásból Büki Gábor vezetésével elkészítettük a szabályoknak megfelelő kispadokat, és még a nézőtérre is került néhány új pad – számolt be Farkas János, a Zalaháshágy SE elnöke. A pálya felújítása támogatás nélkül sem marad el, még az idén egyesületi pénzből megvásárolják a tőzeget, melyet az utolsó mérkőzés után elterítenek, hogy a tápanyag a télen beleépülhessen a játéktérbe. Az egyesület újból pályázik fűnyírótraktor vásárlására, s szeretnék szintén támogatásból megoldani az öntözőrendszer kiépítését is.

Zalalövő és környéke – 2013 október

 

Zalaháshágyi Football csapat

Zalaháshágyi Football csapat

 

Durrant a pezsgőspalack, harsogott az ünneplés zalaháshágyi futballpálya szélén június 17-én, vasárnap kora este, amire volt is okuk bőven a helyi futballistáknak és szurkolóiknak. Zalaszentgyörgy után ugyanis a dobogó második fokán foglalhatott helyet Zalaháshágy csapata a megyei harmadik osztály bajnokságában. Az ünneplés előtt a falu ezüstérmes focicsapatának még akadt egy kemény feladata, hiszen az utolsó mérkőzést épp a bajnok Zalaszentgyörggyel vívták. Ám a stabil sorrend már a korábbi mérkőzések során kialakult, így ennek a megmérettetésnek - amelyen igazolódott a papírforma - tulajdonképpen nem volt igazán tétje.

A mérkőzés végeztével Kovács Barnabás csapatkapitány elmondta, hogy korábban jól elhúztak a harmadik helyezett Csatártól, így a második helyezés az utolsó mérkőzésre már biztosított volt Zalaháshágy számára.

- Igazából nem tét-, csak egy presztízsmérkőzés volt a mai. Mindenképpen nyerni szerettünk volna, és 1-1-es döntetlenre állt a meccs, amikor egy, a mérkőzés végén bekövetkezett, az ellenfelünk számára szerencsésnek bizonyult öngóllal Zalaszentgyörgy nyert, tegyük hozzá, úgy tűnt, hogy bírói tévedéstől sem volt mentes a találkozó. Így végül a sportszerű mérkőzésen a papírforma igazolódott. A mérkőzés előtt négy pont volt köztünk a különbség, ez most hétre módosult, ám a lényegen ez mit sem változtat, hiszen az erős mezőnyben mindenkép¬pen ezüstérmes lett Zalaháshágy csapata!

Mi a siker titka?

- A közösség ereje, hiszen évek óta ugyanaz az összeforrott csapat küzd, amelynek lökést adott az új edző, Kalamár Krisztián személye. Az általa irányított edzésmunka során még jobban és határozottabban készült mindenki. Nagyon jó a közönséggel kialakult kapcsolatunk és köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, amely mindenben támogat minket. Kimondhatom, hogy ilyen háttérrel és körülményekkel nem sok csapat rendelkezik, beleértve a minden igénynek megfelelő sportpályát és sportöltözőt is.

Mi a csapat jutalma?

- A helyezést elismerő érem mindenképpen, valamint minden csapattag kapott egy faragott kisplasztikát, s természetesen a közös ünneplés, buli, amelyben ma este részünk lehet!
Farkas János, a klub elnöke így értékelte az eredményt:

- Örülök ennek a nagyon szép eredménynek, amely tükrözi a célkitűzéseinket. Hiszen a szezon elején azt tűztük ki, hogy a dobogó valamelyik fokára felállhassunk, s ezt a helyezést jó eredménynek tartom, szépen csillog az ezüstérem! A mai napon még a magasabb osztályba jutás lehetősége is nyitott előttünk, hiszen a jövő héten játszunk osztályozót.

Az önkormányzat nevében - amely csakúgy, mint a többi civil szervezetet, a futballt is kellőképpen támogatta - Büki József polgármester mondott értékelő és köszönő szavakat.

- Szeretném megköszönni mindenkinek, a csapattagoknak, a szakmai munka részeseinek, a támogatóknak és szurkolóknak azt a munkát, energiát, amelynek révén most együtt ünnepelhetjük Zalaháshágy ezüstérmét - mondta lapunknak Büki József polgármester.

A megyei II. osztályba való feljutás sajnos nem sikerült a csapatnak, mert a június 24-én lejátszott osztályozón büntető¬rúgások után alulmaradt a Palin együttesével szemben.

Módosítás dátuma: 2014. március 08. szombat, 11:09
 
Joomla Templates