Zalaháshágy

Zala megye hataran

Névnap

Ma 2020. október 29., csütörtök, Nárcisz napja van. Holnap Alfonz lesz.

Legújabb képek

Statisztika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa113
mod_vvisit_counterHeti524
mod_vvisit_counterHavi4729
mod_vvisit_counterÖsszesen302700

IP: 18.207.102.38

Hasznos linkek


 Címlap Büszkeségeink Szabadtéri ifjúsági központ
Szabadtéri ifjúsági központ PDF Nyomtatás

 

Tered ad az ifjúságnak Zalaháshágy Önkormányzata. A szó mindkét értelmében; olyan helyet létesítenek a fiataloknak, ahol közösen, tartalmasan tölthetik el szabadidejüket. Az ifjúság új központját a futballpályán alakítják ki. A helyszínválasztás nem volt kérdéses, a zöld gyep meghatározó színtere a községbelieknek. Itt zajlik közösségi életüknek nagy része. Otthont ad a futballmérkőzéseknek, a falunapoknak, falunapot megelőző bagolytúra végállomásának, a bográcsozásnak, valamint a májusfaállításoknak és kitáncolásoknak is.

A szabadtéri centrum terveit régóta szövögeti a település vezetése, a képviselő testület egyhangúan bólintott rá nemrégiben az elképzelés megvalósítására. Első lépésként kültéri tetőt építettek a sportöltözőhöz. A beruházás költségeit az önkormányzat fedezte. A munkálatokban kivették a részüket a nagy érdemekkel bíró önkormányzati dolgozók is: Hegyi Árpádné, Palkovics József, Sipos Győző, Vaspöri József és Dávid István. Az építményt pedig Szabó József vaspöri ácsmester készítette el.

Fontos feladatunknak tartjuk a fiatalok összefogását, ők azok ugyanis, akik továbbörökítik majd az általunk vallott, s mélyen őrzött értékeket, hagyományokat. Az ifjúsági klubok – állami támogatás hiányában – számos helyen megszűntek az országban. A fiataloknak azonban szükségük van egy helyre, ahova elvonulhatnak, gondolkozhatnak, nevethetnek, játszhatnak a barátaikkal vagy éppen törődhetnek egészségükkel. Kötelességünk ezt biztosítani, ez volt az egyik oka a szabadtéri terasz megépítésének. A másik indoka az időjárás viszontagsága volt. A meccsek alatt gyakran elered az eső, mostantól van hova behúzódniuk a nézőknek, nyáron pedig a tűző nap ellen nyújt majd árnyékot. A falubeliek szívesen szurkolnak a helyi labdarugóknak, nagyon büszkék rájuk, kitűnő teljesítményüknek köszönhetően dobogós helyen állnak jelenleg is.

Nagy szerepet szánunk a „beállónak” a 2010. július 17.-ei falunapunkon is., odakerülnek a főzőcsapatok, a vendéglátóegységek és a játszóház is. A településen élők elismerően nyilatkoztak az építményről és a fejlesztési elképzeléseinkről, jól esik az örömük, hiszen értük dolgozunk – mondta el Büki József, Zalaháshágy polgármestere.

A község vezetése folyamatosan pályázik hozzájárulásokra. Támogatást szeretnénk nyerni a sportöltöző felújítására, az emeleten egy edzőterem kialakítására, valamint szobák létesítésére falusi turizmus céljából.

A gyermekek zsivajától lesz hangos nemsokára a futballpálya, az egyik szegletében napokon belül játszótér lel otthonra. A megszűnt óvoda játékainak a helyreállítása már zajlik, nemsokára végső helyükre költöznek.

 
Joomla Templates