Zalaháshágy

Zala megye hataran

Névnap

Ma 2020. október 29., csütörtök, Nárcisz napja van. Holnap Alfonz lesz.

Legújabb képek

Statisztika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa108
mod_vvisit_counterHeti519
mod_vvisit_counterHavi4724
mod_vvisit_counterÖsszesen302695

IP: 18.207.102.38

Hasznos linkek


 Címlap Rendezvény Szüreti felvonulás
Szüret-2011 PDF Nyomtatás

 

Szüreti felvonulás - 2011

 

Ismét megmutatkozott a zalaháshágyiak összetartása, vendégszeretete, hiszen október 15-én a szüreti felvonulás igencsak vidám hangulatban telt. A hűvös idő sem riasztotta el a kis település lakóit, hogy a falu Szőce felőli határától, a Sibrik kápolnától indulva, egészen a templomig, majd vissza a kultúrházig, több mint 3 órás sétán vegyenek részt. Még el sem kezdődött a vigadalom, de az Andor-család háza előtt máris helyi ételspecialitásokat kínáltak a háziak. Volt sült gesztenye, pirított tökmag, csokis dió, sörkifli, szőlő és az idei szüret ajándéka, finom új-bor is.

Délután háromkor aztán elindult a díszes menet, hosszú sorban követték egymást a házilag összeszerelt járművek, kicsi és nagy traktorok, gyalogosok.

Ötletességüket is kiélhették a felvonulók, hiszen a kicsinosított járműveket érdekes, színes dekorációkkal öltöztették fel. Az egyik legfeltűnőbb és leghangosabb kocsi a helyi focicsapaté volt, tagjai az „Ollé, ollé..., csak a Háshágy, csak a Háshágy..." című indulójukat énekelték a kapuhálóval letakart járművükről. A menetet vezető háztáji szekér platójáról szólt a zene, itt kapott helyett a kisbíró is, aki a megállóhelyeken adta elő tréfás mondókáját.

Több pihenőt is tartottak a hosszú úton, ahol aztán friss pogácsával, borral, pálinkával kínálták a népes társaságot. A felvonulás alatt megmutatták tudásukat a falu kulturális csoportjai, a Dance-Mix tánc-csoport és az Ezüsthárs Asszonykórus is fellépett egy-egy pihenő alkalmával.

Hat óra tájban a templomhoz ért a menet, majd Gábor Atya áldásával visszafelé vette az irányt és hamarosan a falu központjába ért. A kultúrháznál aztán tovább folytatódott a mulatság, sok csillogó szempár jelezte, hogy messze még a reggel.
Sem a szervezésre, sem a hangulatra nem lehetett panasz, ezért Büki József polgármester nagyon hálás a helyieknek, illetve köszöni a szervezők munkáját.

 

Módosítás dátuma: 2011. november 06. vasárnap, 20:32
 
Joomla Templates